Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Οι 5 πιο συχνές ερωτήσεις για τη θέρμανση με κλιματιστικό!

Τα κλιματιστικά ενδείκνυνται για κάθε εποχή και για κάθε σου ανάγκη. Ιδίως τα κλιματιστικά με τεχνολογία inverter! Πάμε λοιπόν να δούμε τις 5 πιο συχνές ερωτήσεις για τη θέρμανση.Ποιος μπορεί να καθαρίζει τα φίλτρα του κλιματιστικού; Ο καθαρισμός των φίλτρων είναι μια εύκολη διαδικασία, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και εσένα τον ίδιο, ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης. Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να ρυθμίζω το κλιματιστικό για να έχω καλή απόδοση; Το καλοκαίρι να επιλέγεις θερμοκρασία δωματίου 26?27οC ενώ το χειμώνα 20 με 21οC. Σε αυτές τις θερμοκρασίες εξασφαλίζονται υγιεινές συνθήκες στο χώρο και το κλιματιστικό λειτουργεί οικονομικότερα.



Το κλιματιστικό όταν τίθεται σε λειτουργία δεν βγάζει αμέσως ζεστό αέρα. Είναι φυσιολογικό;

Όταν το κλιματιστικό τίθεται σε λειτουργία θερμού αέρα, πρώτα ξεκινά μια διαδικασία προθέρμανσης έτσι ώστε να μην βγάζει κρύο αέρα. Συνήθως, ο ανεμιστήρας ξεκινά τη λειτουργία του σε ένα έως τέσσερα λεπτά μετά την προθέρμανση.

Έγινε διακοπή ρεύματος και το κλιματιστικό ήταν σε λειτουργία. Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα;

Συνήθως το κλιματιστικό σβήνει μετά από μία διακοπή ρεύματος και χρειάζεται επανεκκίνηση για να λειτουργήσει ξανά, χωρίς αυτό να δημιουργεί κάποιο τεχνικό πρόβλημα στη συσκευή. Υπάρχουν όμως και ορισμένα κλιματιστικά που έχουν το χαρακτηριστικό να συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους μετά από μια διακοπή ρεύματος.

Σε τι διαφέρουν τα κλιματιστικά με τεχνολογία inverter έναντι των συμβατικών;

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των κλιματιστικών inverter:

Μικρότερη κατανάλωση σε σχέση με τα αντίστοιχα σε ισχύ, συμβατικά κλιματιστικά.
Μικρότερα επίπεδα θορύβου, λόγω της συνεχόμενης λειτουργίας τους σε χαμηλές στροφές.
Συνεχή διατήρηση της θερμοκρασίας και υγρασίας στα επιθυμητά επίπεδα.
Λειτουργία σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου