Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

4 λόγοι για τους οποίους το βιογραφικό σου δεν κάνει τη δουλειά!

Το πρώτο βήμα για την αίτηση σε κάποια θέση εργασίας είναι η αποστολή του βιογραφικό σου, αυτή είναι λοιπόν η πρώτη επαφή που έχει η εταιρία μαζί σου.Για όλους εμάς που βρισκόμαστε στα πρώτα βήματα της εργασιακής μας αναζήτησης τα λάθη στο βιογραφικό περισσεύουν.Είναι πολύ σημαντικό να τα περιορίσουμε και να δούμε τι πραγματικά δουλεύει στο βιογραφικό!



1. Το βιογραφικό σας είναι μία μεγάλη λίστα από αρμοδιότητες

Είναι αρκετά σύνηθες όταν προσπαθείς να περιγράψεις μία δουλειά ή ένα project που έχεις κάνει, να αναφέρεσαι στα πράγματα που έκανες και όχι στο αποτέλεσμα τους. Το καταλαβαίνουμε, είναι πιο εύκολο – αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το σωστό. Κανέναν δεν νοιάζει τι έκανες αν αυτό δεν είχε αποτέλεσμα – μίλησε μας για το τι πέτυχες!

2. Δεν ποσοτικοποιείς τις «επιτυχίες» σου

Ένας αριθμός αξίζει όσο χίλιες λέξεις και στον πολύ περιορισμένο χώρο που έχεις στο βιογραφικό σου είναι από τα πράγματα που μπορούν να ξεχωρίσουν. Αντί να πεις ότι «βελτιώθηκαν οι πωλήσεις», μπορείς να είσαι πιο συγκεκριμένος. Αν αναφέρεις κάτι σαν το «Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 20% και αυτό είχε σαν συνέπεια το κέρδος να αυξηθεί κατά 10%», είμαστε σίγουροι ότι θα κεντρίσεις το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

3. Δεν αναφέρεις τις ποιοτικές σου δεξιότητες

Όσο σημαντικά είναι τα ποσοτικά/εργασιακά σου skills, άλλο τόσο είναι και τα ποιοτικά/προσωπικά χαρακτηριστικά σου. Είσαι εξαιρετικός στη συνεργασία σε ομάδα; Έχεις εξαιρετική επικοινωνία με τους συναδέλφους σου όλοι χαίρονται να δουλεύουν μαζί σου; Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι εξαιρετικά σημαντικά selling points, χρησιμοποίησε τα!
Η μόνη πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας στην Ελλάδα που λαμβάνει υπ’ όψιν τα προσωπικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων είναι το CollegeLink!

4. Η δομή του είναι μη κατανοητή και αντιεπαγγελματική

Ένα βιογραφικό το οποίο είναι άσχημα δομημένο, πολύ πηγμένο ή περιέχει γραμματικά/συντακτικά/ορθογραφικά λάθη έχει κοπή πριν την πρώτη ανάγνωση. Το βιογραφικό σου θα πρέπει να είναι «καθαρό» και εύκολο στο διάβασμα. Θα πρέπει να είναι 1 σελίδα και η δομή του να μην το «πνίγει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου