Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Τι χαλάει τον ύπνο σου;


Είναι γνωστό πως ο βραδινός ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή λειτουργικότητα σου αλλά και και, γενικότερα, στην υγεία σου!Βάρος, επιδερμίδα, κόκαλα αλλά και η ψυχολογία σου επηρεάζονται από το πρόγραμμα ύπνου σου!Γι’ αυτό και η εξασφάλιση ενός καλού ύπνου είναι το κλειδί για την εσωτερική σου ισορροπία. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές δρας ασυνείδητα κατά των αρχών του σωστού ύπνου.Πως το κάνεις αυτό;


Χαζεύεις στο κινητό πριν πας για ύπνο
Είναι από τα χειρότερα λάθη που κάνεις πριν πας για ύπνο. Είτε πρόκειται για την οθόνη ενός υπολογιστή, είτε για τηλεόραση, είτε κινητό,το αποτέλεσμα για τον οργανισμό σου είναι εξίσου κακό. Οι οθόνες παύουν την έκκριση της μελατονίνης, μιας ορμόνης που βοηθά στον ύπνο

 Αποφεύγεις την γυμναστική ή γυμνάζεσαι λάθος ώρες
Η καλύτερη ώρα για γυμναστική είναι αργά το απόγευμα, όπου έχεις ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της ημέρας και μπορείς να βγάλεις απο πάνω σου άγχος που έχεις μαζέψει όλη μέρα.

‘Ετσι, κοιμάσαι πολύ καλύτερα,

Αν, ωστόσο, δεν κάνεις καθόλου γυμναστική, κακώς.

Σηκώνεσαι και κοιτάς συνέχεια την ώρα

Αν, κατά την διάρκεια του ύπνου, έχεις την συνήθεια να σηκώνεσαι και να κοιτάς το ρολόι, πες αντίο στον καλό ύπνο. Η διαδικασία του να μετράς κάθε φορά τις ώρςε που σου μένουν είναι απίστευτα ψυχοφθόρα και την ακολουθείς χωρίς λόγο.

Κακής ποιότητας βραδινό

Ποτέ junk food το βράδυ. Είναι εγγύηση πως θα κάνεις έναν από τους χειρότερους ύπνους της ζωής σου. Βαρύ στομάχι, ιδρώτας, σπασμένος ύπνος. Κακό.

Πίνεις πολλά νερά πριν κοιμηθείς

Θα ξυπνάς συνέχεια για να πηγαίνεις τουαλέτα. Το να πίνεις πολλά υγρά μέσα στη μέρα είναι καλό, αλλά πριν τον ύπνο καλύτερα όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου